Training & advies

Stravea verzorgt incompanytrainingen en cursussen rondom brandveiligheid. Zo bent u altijd op de hoogte van de wet- en regelgeving rondom brandbeveiligingsinstallaties en de kaders van het Bouwbesluit.

Algemene voorlichting brandveiligheid

Stravea heeft een aantal modules ontwikkeld die de basisbegrippen en uitgangspunten met betrekking tot brandveiligheid inzichtelijk maken voor een brede doelgroep. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer actuele wet- en regelgeving, nieuwe inzichten van experts en onderzoekers, praktische adviezen en verhelderende praktijkcases. Deze kennissessies zijn interessant voor onder andere medewerkers van woningcorporaties, bouwondernemingen, bouwkundig ontwerpers en gemeentelijk toezichthouders. Een cursus op maat bij u op locatie of lunchsessie behoren tot de mogelijkheden.

Wet – en regelgeving

In samenwerking met erkende opleidingsinstituten verzorgt Stravea diverse trainingen en opleidingen. Daarmee brengt u uzelf of uw collega’s op hetzelfde kennisniveau en verhoogt u de expertise in uw organisatie.

In ons aanbod zijn de volgende trainingen en opleidingen opgenomen:

– Brandpreventiedeskundige 1, bedoeld voor iedereen die voor zijn werk bestaande bouwwerken dient te controleren, zoals adviseurs, inspecteurs, medewerkers van brandweer en veiligheidsregio’s en toezichthouders.

– Noodverlichtingsdeskundige, bedoeld voor iedereen die regelmatig te maken heeft met het ontwerpen, installeren en controleren van noodverlichting en vluchtwegaanduiding.

– Projecteringsdeskundige brandmeldinstallaties, bedoeld voor iedereen die te maken heeft met het ontwerpen, installeren en controleren van brandmeldinstallaties. Deze training is ook zeer geschikt voor adviseurs en projectleiders in de installatietechniek en brandpreventie.

– Bouwkundige brandveiligheid, in deze cursus ligt de nadruk op de werkelijke uitvoering en realisering van de brandveiligheid van constructieonderdelen en de installatietechnische doorvoeringen. Deze training is geschikt voor toezichthouders, gebouweigenaren, adviseurs en projectleiders.

Opfris en examentraining

De ontwikkelingen binnen het vakgebied van brandveiligheid staan niet stil. Daarom is het zinvol om uw kennis te blijven opfrissen. Ook ter voorbereiding op naderende (her)examens is extra training vaak welkom. Stravea vergroot uw slagingskans met diverse opfriscursussen en examentrainingen op maat. De cursussen en trainingen kunnen plaatsvinden op locatie, maar ook online.