Advies installaties

Brandbeveiligingsinstallaties zoals brandmeldinstallaties, sprinklers en noodverlichting dienen te voldoen aan de huidige wetgeving. Stravea ontwerpt, controleert en geef advies voor de realisatie van deze installaties.

Brandmeldinstallaties 

Op het moment dat u een beroep doet op uw brandbeveiligingsinstallaties, is er sprake van een calamiteit. Dan komt het erop aan. Daarom moeten brandbeveiligingsinstallaties altijd voldoen aan strikte wetgeving en normeringen. In een statusrapport installatie geeft Stravea glashelder aan wat de huidige staat is van uw brandmeldinstallatie. En minstens zo belangrijk: wat er moet gebeuren om aan de geldende regelgeving en aan een verantwoord veiligheidsniveau te voldoen.

Onze diensten zijn: 

  • Het opstellen van een programma van eisen 
  • Het opstellen van projectie tekeningen brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties 
  • Het begeleiden van een aanbestedingstraject van brandmeldinstallaties 
  • Het beoordelen van de installatie van brandmeldinstallatie 
  • Het verzorgen van een basis training brandmeldinstallaties 

Noodverlichting 

Wanneer de spanning wegvalt dienen gebouwen te zijn voorzien van adequate verlichting om het gebouw veilig te kunnen verlaten. In veel gevallen wordt dan noodverlichting vereist. 

De vluchtrouteaanduiding moet zeker stellen, dat de vluchtroutes goed kunnen worden herkend en op een veilige manier kunnen worden gebruikt. Deze signalering geeft de meest logische en veilig vluchtroute aan, wanneer het nodig is om een gebouw te ontruimen.  

De eisen omtrent noodverlichting en vluchtrouteaanduiding zijn niet eenvoudig te begrijpen. De NEN 6088, NEN 3011 en de NEN-EN 1838 kunnen van toepassing zijn voor een juiste wettelijke projectie.  

Stravea geeft al jaren de training Noodverlichtingsdeskundige en kan de projectie uitvoeren conform de voorschriften. Wij kunnen u ook adviseren over de keuze van noodverlichting. 

Onze diensten zijn: 

  • Projectie tekeningen noodverlichting; 
  • Programma van eisen noodverlichting; 
  • Basis cursus noodverlichting; 
  • Beoordeling projectie noodverlichting op locatie. 

Sprinklerinstallaties 

Sprinklerinstallaties dienen te zijn afgestemd op het gebouw en de inventaris. Ieder advies is daarom grotendeels maatwerk. In samenwerking met onze partners kijken we hoe een ontwerp dienen op te stellen dat past bij uw bedrijfsproces. Door de ruime ervaring in het ontwerpen van sprinklersystemen voor diverse gebouwen komen wij met een passend advies. 

Onze projecten

Interesse? Vraag een offerte aan

Offerte aanvraag

Offerte aanvraag via email

Offerte aanvraag telefonisch

Bezoek ons