Projecten

Projecten

Nieuwbouw

Stravea werkt op projectbasis voor opdrachtgevers die brandveiligheid en vluchtveiligheid in hun vastgoed serieus nemen. Onze toegevoegde waarde: haalbaarheidsstudies, ontwerp beoordeling en praktische adviezen. 

Transformatie

Een leegstaand gebouw dat niet meer voldoet aan de huidige kwaliteitseisen? Een reële optie is het gebouw transformeren naar vastgoed met een nieuwe gebruiksfunctie en nieuw potentieel.

Brandoverslag

Branduitbreiding via de buitenlucht tussen brandcompartimenten of percelen is niet toestaan. Stravea voert brandoverslagberekeningen uit die kostbare bouwkundige voorzieningen of aanpassingen kunnen besparen.

Gelijkwaardigheid

Niet ieder bouwwerk past naadloos in de reguliere bouwregelgeving. Door gelijkwaardige onderbouwde alternatieven te bieden die eenzelfde mate van brandveiligheid creëren, ontstaan er veel mogelijkheden.

Noodverlichting

De aanwezigheid van noodverlichting in gebouwen is wettelijk bepaald. De regelgeving is complex. Daarom ondersteunt Stravea opdrachtgevers bij het opstellen van een programma van eisen.

Inspecties

Bestaande gebouwen moeten aan een minimaal veiligheidsniveau voldoen om bij een calamiteit de gevolgen te beperken. Voor overheden en woningcorporaties voert Stravea de noodzakelijke bouwkundige inspecties uit.

Parkeergarage​

De brandveiligheid in parkeergarages is een hot item. Stravea onderzoekt de aanwezige brandbeveiligingsinstallaties en bouwkundige brandveiligheid, zodat VVE’s, projectbeheerders en woningcorporaties weten waar ze staan.

Training en congres

Stravea verzorgt al jaren cursussen en incompany trainingen rondom brandveiligheid. Op congressen gaan wij als spreker geen onderwerp of discussies uit de weg.